Hírek

Itt olvashatóak az aktuális, a szállítmányozást, fuvarozástm, útdíjakat és üzamanyag árakat érintõ hírek.

2011-09-08

Gázolaj adó emelése még 2011-ben!

Nagy sajtóvisszhangot kapott a Nemzetgazdasági Minisztérium szeptember 7-i bejelentése, mely szerint a kormány 2011 novemberétõl megemeli a gázolaj jövedéki adótartamát. A 7,5 tonna vagy afeletti össztömegû jármûvekkel szállítók és fuvarozók (az úgynevezett „nagykocsisok”), valamint az autóbuszosok azonban nem járnak rosszabbul, ugyanis a kereskedelmi gázolajként bevezetett eddigi, 6,50 forintos adó-visszaigénylési kedvezményt párhuzamosan megtoldják, így az arra jogosultak literenként 19 forint 50 fillért kaphatnak majd vissza.

2011-08-31

Budapesti CNG töltõállomás

A Fõgáz beruházásaként nemsokára megnyílik az elsõ, budapesti CNG (földgáz) töltõállomás.A Magyar Gázüzemû Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) üdvözli a földgáz-hálózat terjedését, még ha ez csak a harmadik magyarországi töltõállomást is jelenti. A gépkocsi és autóbuszgyártók már felkészültek az alternatív üzemanyag elõretörésére, a közeljövõben számos modell közül válogathatunk Magyarországon is.

2011-08-04

Okirat megújító audit

Sikeres okirat megújító audit 2011.augusztus 04.

2011-07-07

Útdíj bevezetése

Hazánk egyre közeledik a használatarányos útdíj bevezetésének évéhez, mely tehergépjármûvek esetében 2013-tól várható. A kitûzött céldátumot a kormány — a Széll Kálmán Terv részeként — még tavasszal jelentette be. Azóta a sajtó gyakran teremt fórumot annak megvitatására: ki, hol és mennyit fizessen.

2011-06-10

Euromatrica irányelv módosítása

Az Euromatrica irányelv módosítása lehetõvé teszi, hogy a nehéz tehergépjármûveknek az úthasználat mellett az általuk okozott zaj- és légszennyezésért is fizetni kelljen. A Parlament által kedden elfogadott irányelv szerint az ebbõl befolyó pénzt a közlekedési rendszerek fejlesztésére és környezetvédelemre kellene fordítani.

2011-02-17

Kilóméter-arányos útdíjfizetés

Az utóbbi napokban sokat foglalkozott a hazai sajtó a kilométer-arányos útdíjfizetés magyarországi megteremtésének lehetõségével, azon belül a várható tarifákkal.


Pályázati azonosító: GOP 2.2.1-09/1 Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása
Forrás: ERFA
Projekt megnevezése: A Bükfa és Társai Kft. hatékonyságának növelése, a vállalat működésének transzparenssé tétele.
Pályázó neve: Bükfa és Társai Szolgáltató Kft.